Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wienerbröd på längden

 
Skriv ut

Hittade detta bland mormors recept :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka vaniljkräm och låt den kallna. Vispa upp ägget. Tillsätt socker och salt. Rör ut jästen i äggblandningen.
  2. Finfördela smöret i vetemjölet. Tillsätt ägg/jästblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut till två längder ca 25x15 . Lägg dem på bakplåtsklädd plåt.
  3. Lägg vaniljkräm i en sträng mitt på längderna. Vik in kanterna mot mitten men lämna kvar en öppning. Låt jäsa ca 1½ timme under bakduk.
  4. Pensla kanterna med ägg och grädda på näst nedersta falsen i 225 grader i ca 10-15 minuter. Garnera med florsocker när brödet kallnat. Går bra att frysa men vänta då med att garnera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.