Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wok med tofu, svamp och nötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tofu är magert, gott protein som passar bäst i kryddstarka rätter, eftersom smaken är mild och diskret. Nötter ger smak, knaprig konsistens och extra protein och kom ihåg att fetter i nötter är ett bra fett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär tofun i ganska stora tärningar. Värm en stekpanna med lite rapsolja och stek tofutärningarna några minuter. Häll över dem i en skål och strö över curry och paprikapulver. Vänd dem i kryddorna och låt stå minst 30 minuter och dra åt sig kryddorna.
  2. Skär salladslöken i ganska stora bitar. Hacka vitlöken, skär schalottenlöken och rödlöken i klyftor. Putsa svampen och skär den i bitar och dela eventuellt haricots vertsen.
  3. Värm sesam- och rapsoljan i en wok eller stor stekpanna, fräs all löken ett par minuter, lägg i svampen och stek under omrörning tills svampen är lätt brynt. Rör i ingefäran och låt den steka med.
  4. Lägg sedan i bönor och groddar och fortsätt stekningen ytterligare 4-5 minuter under omrörning. Häll på ostronsås, soja och lite vatten och låt sjuda 5 minuter. Blanda i paprikatärningarna och den frästa tofun och sjud några minuter.
  5. Rosta cashewnötterna i torr panna och garnera med dem. Servera med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.