Tofu är magert, gott protein som passar bäst i kryddstarka rätter, eftersom smaken är mild och diskret.
Nötter ger smak, knaprig konsistens och extra protein och kom ihåg att fetter i nötter är ett bra fett.
Instruktioner
- Skär tofun i ganska stora tärningar. Värm en stekpanna med lite rapsolja och stek tofutärningarna några minuter. Häll över dem i en skål och strö över curry och paprikapulver. Vänd dem i kryddorna och låt stå minst 30 minuter och dra åt sig kryddorna.
- Skär salladslöken i ganska stora bitar. Hacka vitlöken, skär schalottenlöken och rödlöken i klyftor. Putsa svampen och skär den i bitar och dela eventuellt haricots vertsen.
- Värm sesam- och rapsoljan i en wok eller stor stekpanna, fräs all löken ett par minuter, lägg i svampen och stek under omrörning tills svampen är lätt brynt. Rör i ingefäran och låt den steka med.
- Lägg sedan i bönor och groddar och fortsätt stekningen ytterligare 4-5 minuter under omrörning.
Häll på ostronsås, soja och lite vatten och låt sjuda 5 minuter. Blanda i paprikatärningarna och den frästa tofun och sjud några minuter.
- Rosta cashewnötterna i torr panna och garnera med dem. Servera med kokt ris.
Publicerat den
19 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar