Instruktioner
Instruktioner
Marinad: Vitlök, soja, sherry o flytande honung.
Blanda pressad vitlök med övriga ingredienser till marinaden.
Skär köttet i tunna strimlor. Blanda ner dem i marinaden. Låt marineras minst 10 min, gärna längre.
Dela broccolin i små buketter. Kärna ur, skölj och strimla paprikan. Skölj och strimla salladslöken. Skölj färska böngroddar eller låt konserverade rinna av. Kärna ur, skölj och finstrimla chilifrukten.
Tillaga nudlarna enligt anvisningar på förpackningen.
Fräs köttet med lite av marinaden i oljan i en stor stekpanna eller wok på ganska stark värme. Rör om under tiden. Ta upp köttet. Fortsätt att fräsa grönsakerna under omrörning.
Tillsätt resten av marinaden, teriyakisås och köttet. Låt allt bli varmt. Smaksätt med salt o peppar.
Låt nudlarna rinna av väl och blanda dem med kött och grönsaker.