Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wokad kycklingsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabb och lättlagad sallad som blir lite mysigt småvarm av den goda dressingen från kycklingmarinaden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj kycklingfiléerna och skär dem i hyfsat stora tärningar. Koka broccolin i buketter i lättsaltat vatten 2 minuter och låt dem rinna av.
  2. Marinaden: Blanda sweet chilisås, pressad lime, soja, ingefära, sesamolja och vitlök i en bunke. Lägg ner kycklingen och låt den ligga och dra en stund (ju längre desto godare).
  3. Lyft upp kycklingbitarna ur marinaden och fräs dem i olja i en wok eller het stekpanna så att de får lite färg. Slå på en skvätt vatten och skrapa upp stekresterna. Tillsätt marinaden och låt sjuda 5 minuter. Kolla så att kycklingen är genomstekt.
  4. "Fodra" en skål med salladsblad. Toppa med grönsakerna och bryt över fetaosten. Häll över kycklingen tillsammans med den varma dressingen från pannan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.