Snabb och lättlagad sallad som blir lite mysigt småvarm av den goda dressingen från kycklingmarinaden.
Instruktioner
- Skölj kycklingfiléerna och skär dem i hyfsat stora tärningar. Koka broccolin i buketter i lättsaltat vatten 2 minuter och låt dem rinna av.
- Marinaden:
Blanda sweet chilisås, pressad lime, soja, ingefära, sesamolja och vitlök i en bunke. Lägg ner kycklingen och låt den ligga och dra en stund (ju längre desto godare).
- Lyft upp kycklingbitarna ur marinaden och fräs dem i olja i en wok eller het stekpanna så att de får lite färg. Slå på en skvätt vatten och skrapa upp stekresterna. Tillsätt marinaden och låt sjuda 5 minuter. Kolla så att kycklingen är genomstekt.
- "Fodra" en skål med salladsblad. Toppa med grönsakerna och bryt över fetaosten. Häll över kycklingen tillsammans med den varma dressingen från pannan.
Publicerat den
17 juli 2016
Liknande recept
Skriv kommentar