Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wokat lamm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna påhittiga kinesiska wokrätt kommer garanterat att få gästerna att be om mera. Det bästa av allt är att den är lätt att laga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda citronsaft, plommonsås, sesamolja, fisksås, chilisås och svart bönsås i en skål. Putsa lammköttet och skär det i fina strimlor och lägg dem i marinaden. Täck över och kyl i 10 minuter.
  2. Skölj, ansa och skär purjolök och paprikor i tunna skivor. Skär av bottnen av endiven och lösgör bladen. Hetta upp oljan på hög värme i en wokpanna. Tillsätt hälften av lammköttet och bryn i 3 minuter eller tills köttet är brynt på alla sidor. Ta ur köttet och lägg i en skål och bryn resten av köttet på samma sätt.
  3. Bryn purjolök, paprika och broccoli i 2-3 minuter under omrörning, eller tills grönsakerna är färdiga men al dente.
  4. Lägg tillbaka köttet i wokpannan tillsammans med endivesallad och sesamfrön. Stek under omrörning i ytterligare 1-2 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.