Denna påhittiga kinesiska wokrätt kommer garanterat att få gästerna att be om mera. Det bästa av allt är att den är lätt att laga.
Instruktioner
- Blanda citronsaft, plommonsås, sesamolja, fisksås, chilisås och svart bönsås i en skål. Putsa lammköttet och skär det i fina strimlor och lägg dem i marinaden. Täck över och kyl i 10 minuter.
- Skölj, ansa och skär purjolök och paprikor i tunna skivor. Skär av bottnen av endiven och lösgör bladen. Hetta upp oljan på hög värme i en wokpanna. Tillsätt hälften av lammköttet och bryn i 3 minuter eller tills köttet är brynt på alla sidor. Ta ur köttet och lägg i en skål och bryn resten av köttet på samma sätt.
- Bryn purjolök, paprika och broccoli i 2-3 minuter under omrörning, eller tills grönsakerna är färdiga men al dente.
- Lägg tillbaka köttet i wokpannan tillsammans med endivesallad och sesamfrön. Stek under omrörning i ytterligare 1-2 minuter.
Publicerat den
7 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar