Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wraps med rökt lax, créme fraiche och salladslök

 
Skriv ut

Från en kinesisk kokbok.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att blanda samman mjöl och salt till tunnbrödet. Rör ner det heta vattnet och bearbeta till en slät deg. Vänd upp degen på en arbetsyta och knåda den smidig och elastisk i cirka 5 minuter. Lägg ner degen i en mjölad bunke, pensla den med olivolja och låt den den vila i rumstemperatur i 20 minuter övertäckt med en fuktig duk.
  2. Ta upp degen och rulla den till en lång korv och dela degen i 4 lika stora bitar. Forma varje bit till en boll och kavla ut den till en liten, rund platta. Pensla med sesamolja och strö finhackad salladslök över. Krama åter ihop degplattorna med löken, forma till bollar och kavla åter ut dem till 4 stycken 3 mm tjocka degplattor.
  3. Hetta upp en wok eller en stekpanna över hög värme, häll i en msk olivolja (har du en non stick panna behöver du ingen olja). Grädda bröden gyllene på båda sidor i panna. Håll dem varma, övertäckta med folie, medan de övriga gräddas.
  4. Lägg 2 skivor lax på varje bröd, klicka på crème fraiche och strö över lite gräslök över, salta och peppra efter smak. Vik ihop och njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.