Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

En populär japansk rätt med mycket smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt entrecôten halvtina. Skär entrecôten i mycket tunna skivor och strimla dessa om de blir för stora.
  2. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Varva köttskivorna med såsen och blanda ordentligt sa att såsen når köttet överallt.
  3. Låt marinera i minst 2 timmar.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i marinaden tills det mesta kokat in. Tillsätt purjolöken mot slutet. Strö över lite sesamfrö.
  5. Servera med ris, soja och en enkel sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maxxa 29 augusti 2010

    Det här ska jag prova. Gillar yakiniku, åt det ofta när jag bodde i Sthlm. Kan jag köpa risvinsvinäger i vanlig mataffär? Tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.