Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtfromage med saffran

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här fina saffransfromagen riktigt smälter på tungan. Prova även vanilj- eller aprikosyoghurt. Vill man ha fromagen fluffigare så tar man vispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blöt upp gelatinet i kallt vatten enligt anvisning på förpackning. Koka upp saffran och mjölk i en kastrull, sänk värmen.
  2. Vispa ihop äggulorna med socker och 6 msk saffransmjölk i en skål, rör undan för undan ner blandningen i resten av saffransmjölken i kastrullen. Vispa mjölken tills den tjocknar. Men massan får inte koka, ta isåfall bort kastrullen från plattan.
  3. Tillsätt gelatinet i krämen, låt det lösas upp under omrörning. Låt fromagen svalna under omrörning i kallt vattenbad. Vänd ner yoghurten.
  4. Fördela saffransfromagen i dessertskålar eller glas, låt vila i kylskåp ca 3 timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.