Den här fina saffransfromagen riktigt smälter på tungan.
Prova även vanilj- eller aprikosyoghurt.
Vill man ha fromagen fluffigare så tar man vispad grädde.
Instruktioner
- Blöt upp gelatinet i kallt vatten enligt anvisning på förpackning. Koka upp saffran och mjölk i en kastrull, sänk värmen.
- Vispa ihop äggulorna med socker och 6 msk saffransmjölk i en skål, rör undan för undan ner blandningen i resten av saffransmjölken i kastrullen. Vispa mjölken tills den tjocknar. Men massan får inte koka, ta isåfall bort kastrullen från plattan.
- Tillsätt gelatinet i krämen, låt det lösas upp under omrörning. Låt fromagen svalna under omrörning i kallt vattenbad. Vänd ner yoghurten.
- Fördela saffransfromagen i dessertskålar eller glas, låt vila i kylskåp ca 3 timmar.
Publicerat den
2 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar