Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtgratinerad kycklingfilé med spenat ris

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En jättegod kycklingrätt med en gratinering som har både god kryddsmak och syrlighet från yoghurten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och låt den smälta ner på svag värme i en panna med olivolja. Ta upp löken och ställ åt sidan.
  2. Stek kycklingen i samma panna tills den fått fin färg. Lägg kyckling och lök i en ugnsäkerform.
  3. Låt yoghurten rinna av genom ett kaffefilter. Blanda ner ägg, mynta, vitlök, kummin, salt och peppar i yoghurten. Blanda väl.
  4. Häll blandningen över kycklingen och strö den rivan osten över. Baka i ugn på 175 grader i ca 40 min. eller till yoghurten fått fin färg och stannat av.
  5. Servera med kokt ris som du blandar med smörfräst bladspenat. En god sallad är också gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.