- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En jättegod kycklingrätt med en gratinering som har både god kryddsmak och syrlighet från yoghurten.
Instruktioner
- Hacka löken och låt den smälta ner på svag värme i en panna med olivolja. Ta upp löken och ställ åt sidan.
- Stek kycklingen i samma panna tills den fått fin färg. Lägg kyckling och lök i en ugnsäkerform.
- Låt yoghurten rinna av genom ett kaffefilter.
Blanda ner ägg, mynta, vitlök, kummin, salt och peppar i yoghurten. Blanda väl.
- Häll blandningen över kycklingen och strö den rivan osten över. Baka i ugn på 175 grader i ca 40 min. eller till yoghurten fått fin färg och stannat av.
- Servera med kokt ris som du blandar med smörfräst bladspenat. En god sallad är också gott till.
Publicerat den
22 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar