Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchini- och brödsallad med kapris och riven tomat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Våga grilla grönt! Häpnadsväckande smakrikt på så få ingredienser är denna goda sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tänd grillen. Sprid ut den glödande kolen.
  2. Skär zucchinin i tunna skivor på längden , med en kniv eller med hjälp av en mandolin. Salta zucchinin lite försiktigt och vänta tills den börjar vätska sig.
  3. Dressing: Skala och finriv vitlöken. Riv hela tomaten på den grova elen på ett rivjärn. Lägg tomatrivet i en skål. Blanda med vitlök, kapris, vinäger och 4 msk olivolja. Smaka av med salt.
  4. Pensla zucchiniskivorna med lite olja runt om. Grilla över direkt glöd, under lock, tills de fått fin färg. Vänd och grilla brödet samtidigt. Pensla allt med dressing.
  5. Ta från grillen och lägg på ett fat. Smaka eventuellt av med lite mer dressing, salt och peppar. Garnera med basilika och servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.