Våga grilla grönt! Häpnadsväckande smakrikt på så få ingredienser är denna goda sallad.
Instruktioner
- Tänd grillen. Sprid ut den glödande kolen.
- Skär zucchinin i tunna skivor på längden , med en kniv eller med hjälp av en mandolin. Salta zucchinin lite försiktigt och vänta tills den börjar vätska sig.
- Dressing:
Skala och finriv vitlöken. Riv hela tomaten på den grova elen på ett rivjärn. Lägg tomatrivet i en skål. Blanda med vitlök, kapris, vinäger och 4 msk olivolja. Smaka av med salt.
- Pensla zucchiniskivorna med lite olja runt om. Grilla över direkt glöd, under lock, tills de fått fin färg. Vänd och grilla brödet samtidigt. Pensla allt med dressing.
- Ta från grillen och lägg på ett fat. Smaka eventuellt av med lite mer dressing, salt och peppar. Garnera med basilika och servera genast!
Publicerat den
30 maj 2016
Liknande recept
Skriv kommentar