Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchini- och chokladkaka

 
Skriv ut

Ibland är det en kamp att få i barn grönsaker, så man får ta till sina egna knep. Förutom att zucchini tillför lite "nyttigheter" blir kakan också otroligt saftig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång bakform eller hålform.
  2. Vispa ägg, olja och socker poröst. Rör i zucchini. Blanda de torra ingredienserna, rör ihop med smeten och tillsätt pistagenötterna.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 45 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr.
  4. Låt kakan svalna något i formen, stjälp sedan upp den på ett galler och låt kallna under formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.