Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchinipizza med pinjenötter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Den är väldigt god,blir en annorlunda pizza.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finfördela jästen i en bunke. Häll i vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt olja, salt och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Jäs degen överstäckt cirka 1 timme.
  2. Gör pizzadegen och tomatsåsen. Skala löken. Skär zucchinin och löken i skivor. Fräs dem lätt i hälften av oljan i stekpanna. Krydda med salt, peppar och halva mängden rosmarin. Sätt ugnen på 250 grader. Baka ut degen till tunna pizzabottnar och lägg dem på bakplåtar. Bred på tomatsås men inte ända ut till kanten. Strö över 2/3 av osten. Lägg zucchini och lök. strö över resten av osten. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter för runda pizzor och cirka 15 minuter för bakplåtsstora. Pensla med resten av oljan och strö till sist över pinjenötterna, som rostats i torr stekpanna, och lite rosmarin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.