Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äkta grekiska lantbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Goda till frukost, mat eller bara doppa i olivolja

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt sedan resten av ingredienserna och arbeta degen mycket väl, gärna i maskin.
  2. Låt sedan jäsa dragfritt i 45 minuter.
  3. Ta upp degen och knåda väl och lägg sedan tillbaka i bunken och låt jäsa ytterligare 45 minuter. Knåda sedan degen igen och forma till två runda bröd och lägg på en smord plåt och låt jäsa ytterligare i 45 minuter.
  4. Sätt sedan på ugen så den hinner bli varm. Ugnen ska stå på 275 grader.
  5. Ställ in limporna efter jästidens slut, längst ner i ugnen i ca 10-15 minuter. Sänk sedan temperaturen till 200 grader och lägg en folie över bröden och grädda vidare i 35 minuter.
  6. Ta ut limporna och pensla kallt vatten över dem och låt svalna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sikaal 28 februari 2011

    Hej! Jag gissar att det skall vara 1/2 liter vatten, är det rätt? Lena

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.