- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Mjuk, saftig och smaklig äppelkaka. Jättegod!
Instruktioner
- Vispa rumstempererad smör och socker pösigt, tillsätt ägget.
Tillsätt mjöl och bakpulver blandningen.
Lägg smörpapper i botten av en form som har löstagbar botten, och som är 24 cm i diameter och 5 cm höga kanter.
Smöra formens kanter. Bred degen till formens botten och upp till kanten.
- Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Häll fyllningen i pajskalet och lägg äppelskivorna överst. Strö kanel och socker på äppelskivorna.
- Baka i 175° ca 50 minuter, eller tills den är färdig
Låt kakan kallna innan du lossnar den från formen.
Publicerat den
10 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Äppelkakan låter jättegod. Taryetta
Ska göra den här äppelkakan när det blir äppeltid verkar god
Äppel kakan låter god
Nu har jag gjort den här kakan många gånger efter att jag fann detta recept för ett par år sedan och den har blivit mångas favorit. Tack för ett fett bra recept!