Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Abborrpaket med potatis, tomater och purjolök

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Den här rätten är perfekt att göra på grillen om vädret tillåter det. Tillagningstiden kan då blir något längre. Fisken är färdig när den är fast och vit i köttet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Skär abborrfilé i 3 cm breda bitar. Ta fram 4 stora ark aluminiumfolie och smörj dem med neutral olja. Fördela fisken på folien.
  3. Skär kokt potatis i skivor. Grovhacka tomater, skölj och strimla purjolök.
  4. Fördela potatisen, tomaterna, purjon och tomatjuice över fisken. Strö över dillfrö, 1 tsk salt och 2 krm vitpeppar. Fördela smör i de fyra paketen och vik ihop folien så att du får täta paket.
  5. Ställ paketen på gallret i ugnen och sätt in en plåt under. Tillaga i ca 30 minuter.
  6. Garnera fiskpaketen med några dillvippor, skär citronen i klyftor och servera med ett gott bröd vid sidan av.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.