- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Den här rätten är perfekt att göra på grillen om vädret tillåter det. Tillagningstiden kan då blir något längre. Fisken är färdig när den är fast och vit i köttet.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°.
- Skär abborrfilé i 3 cm breda bitar. Ta fram 4 stora ark aluminiumfolie och smörj dem med neutral olja. Fördela fisken på folien.
- Skär kokt potatis i skivor. Grovhacka tomater, skölj och strimla purjolök.
- Fördela potatisen, tomaterna, purjon och tomatjuice över fisken. Strö över dillfrö, 1 tsk salt och 2 krm vitpeppar. Fördela smör i de fyra paketen och vik ihop folien så att du får täta paket.
- Ställ paketen på gallret i ugnen och sätt in en plåt under. Tillaga i ca 30 minuter.
- Garnera fiskpaketen med några dillvippor, skär citronen i klyftor och servera med ett gott bröd vid sidan av.
Publicerat den
28 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar