Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig kycklingsoppa med potatis och purjolök

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den här soppan är jätteenkel, går fort att laga och är mumsig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn kycklingen i en stekpanna i lite matfett, skär sedan upp den i lagom stora munsbitar och låt rinna av på lite hushållspapper.
  2. Strimla purjolöken, tärna potatisen i ca 1 cm stora kuber, finhacka vitlök och chili (ta bort kärnorna om du inte vill ha det jättestarkt).
  3. Koka upp buljongen, lägg i potatis, kyckling, vitlök och chili och låt koka i 10 min. Lägg i purjolök och timjan och koka 10 minuter till.
  4. Häll i mjölken och låt koka upp. Häll i Maizena lite i taget tills soppan har önskad konsistens.
  5. Servera med bröd.
  6. Hacka tomaterna grovt och lägg i soppan precis innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.