Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelbullar

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Äppelbullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet, blanda i mjölken och värm till 37°. Smula jästen i en degbunke och lös den i lite degspad. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, så att den släpper kanterna. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 minuter.
  2. Knåda degen smidig på bakbord. Ta resten av mjölet om det behövs. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 25 x 45 cm.
  3. Skala och kärna ur äpplena och dela dem på mitten. Skär dem i tunna skivor. Bred ut margarinet, strö på socker och kanel och lägg på äppelskivorna. Rulla ihop degen från långsidan. Var försiktig så att den inte går sönder. Skär i bitar.
  4. Jäs bullarna under bakduk i 30 minuter. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna ca 8 minuter i 250°.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.