Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk gräshoppspaj

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En fluffig mintsmakande marshmallowskräm svävar på en mörk chokladkräm som fyller den här amerikanska, kylda pajklassikern.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kexen i en mixer och mixa dem till fina smulor. Tillsätt smöret och mixa till en smuldeg. Tryck ut smuldegen på botten av en springform som är 23 cm i diameter. Ställ i kylen.
  2. Häll 2½ dl vispgrädde och chokladen i en gryta. Värm under omrörning tills chokladen har smält. Häll över i en skål och kyl cirka 30 minuter tills blandningen är fast.
  3. Häll mjölk i en gryta och lägg i marschmallows. Hetta upp på medelvärme under omrörning två-fyra minuter tills marschmallowsen har smält. Ta av grytan från värmen och tillsätt mintlikör och karamellfärg. Låt svalna 30 minuter.
  4. Vispa den kylda chokladgrädden med elvisp så att den blir fluffig. Bred chokladgrädden över pajbottnen.
  5. Vispa resten av grädden tjock i en skål och vänd ner den i marschmallowskrämen. Bred krämen över chokladgrädden i pajformen. Kyl cirka en timma tills krämen är fast. Garnera med chokladspån och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.