En fluffig mintsmakande marshmallowskräm svävar på en mörk chokladkräm som fyller den här amerikanska, kylda pajklassikern.
Instruktioner
- Lägg kexen i en mixer och mixa dem till fina smulor. Tillsätt smöret och mixa till en smuldeg. Tryck ut smuldegen på botten av en springform som är 23 cm i diameter. Ställ i kylen.
- Häll 2½ dl vispgrädde och chokladen i en gryta. Värm under omrörning tills chokladen har smält. Häll över i en skål och kyl cirka 30 minuter tills blandningen är fast.
- Häll mjölk i en gryta och lägg i marschmallows. Hetta upp på medelvärme under omrörning två-fyra minuter tills marschmallowsen har smält. Ta av grytan från värmen och tillsätt mintlikör och karamellfärg. Låt svalna 30 minuter.
- Vispa den kylda chokladgrädden med elvisp så att den blir fluffig. Bred chokladgrädden över pajbottnen.
- Vispa resten av grädden tjock i en skål och vänd ner den i marschmallowskrämen. Bred krämen över chokladgrädden i pajformen. Kyl cirka en timma tills krämen är fast. Garnera med chokladspån och servera.
Publicerat den
3 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar