Långpannebullar med en spännande fyllning som består av en maräng som blandats med kokos. Påminner lite om kokostopp.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader. Häll lite mjölk över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av mjölken, ägg, rumsvarmt smör i klickar, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och smidig, tillsätt eventuellt mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
- Vispa äggvitor och salt till ett fast skum till fyllningen. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Avsluta med att röra i kokosflingorna.
- Dela degen i två bitar. Den ena biten ska vara ⅓ av degen och den andra ⅔ av degen. Kavla ut den mindre degen till en platta som täcker en långpanna. Lägg degen i långpannan med bakplåtspapper i botten.
- Bred på hälften av fyllningen. Kavla ut den stora degbiten och bred på resten av fyllningen. Rulla ihop och skär rullen i 40 bitar. Lägg bitarna på degen i långpannan. Låt jäsa i 15-20 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla degen med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 20 minuter. Stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk. Servera som brytbröd.
Publicerat den
8 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar