Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och chokladsemifreddo

 
Skriv ut

Lättlagad festdessert med mörk choklad, kanderade mandlar, maräng och apelsin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa äggulorna med muscovadoråsockret tills smeten är pösig. Vispa grädden.
  2. Vänd ner de vispade äggvitorna i den pösiga äggsmeten. Vänd till sist ner grädden. Hacka mandlar, choklad och maränger grovt. Vänd ner dem och apelsinskal i smeten.
  3. Häll smeten i en form med löstagbar kant 24 cm i diameter klädd med plastfolie. Ställ i frysen ca 4 timmar.
  4. Ta fram ur frysen ca 15 minuter före servering. 7 Hacka mandlar, choklad och maränger till garnering och blanda ihop. Strö blandningen över semifreddon och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.