Prova de här goda bullarna med annorlunda fyllning...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader.
- Häll degvätskan i bunken och rör ut jästen. Tillsätt socker, salt och kardemumma. Rör ner lite mjöl i taget.
- Arbeta degen 5 min och låt den sedan jäsa ca 30 min under bakduk.
- Riv mandelmassan fint och rör ihop med smör, socker, apelsinskal, saft och rosmarin.
- Dela upp degen i två bitar, kavla ut och fördela fyllningen över degen. Rulla ihop och skär varje rulle i ca 20 bitar, lägg i kakformar på en plåt med snittytan uppåt.
- Låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk. Pensla bullarna med ägg. Strö över pärlsocker och hackad rosmarin.
- Grädda bullarna i ca 10-12 min.
- Tag ut plåten och låt bullarna svalna under bakduk.
Publicerat den
14 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar