Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och rosmarinbullar

 
  • Serverar: 40-45 portioner
Skriv ut

Prova de här goda bullarna med annorlunda fyllning...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader.
  3. Häll degvätskan i bunken och rör ut jästen. Tillsätt socker, salt och kardemumma. Rör ner lite mjöl i taget.
  4. Arbeta degen 5 min och låt den sedan jäsa ca 30 min under bakduk.
  5. Riv mandelmassan fint och rör ihop med smör, socker, apelsinskal, saft och rosmarin.
  6. Dela upp degen i två bitar, kavla ut och fördela fyllningen över degen. Rulla ihop och skär varje rulle i ca 20 bitar, lägg i kakformar på en plåt med snittytan uppåt.
  7. Låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk. Pensla bullarna med ägg. Strö över pärlsocker och hackad rosmarin.
  8. Grädda bullarna i ca 10-12 min.
  9. Tag ut plåten och låt bullarna svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.