Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkyckling

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Kycklingen marineras medan du hackar grönsakerna. Sedan sköter sig allt i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär alla grönsaker i bitar och lägg på en ugnsplåt. Skala och hacka vitlöken fint. Skiva rödlöken och blanda ner lök och vitlök bland grönsakerna tillsammans med olja, salt, peppar och örtagårdskrydda. Lägg kycklinglårfiléerna i en skål och häll på soja. Riv skalet fint på apelsinen och blanda ner hälften av skalet och saften i kycklingen och hälften i en liten skål. Lägg kycklingen på plåten med grönsakerna och sätt in i ugnen i 20 minuter.
  2. Gör under tiden såsen genom att blanda ner gräddfil, honung och örtagårdskrydda i skålen med apelsinskal och saft. Smaka av med salt och svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.