Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatisk citrongrässoppa med frikadeller

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fantastiskt god soppa med frikadeller och asiatisk kryddning som även de yngsta vid bordet brukar tycka om. Perfekt som värmande mat efter utflykten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg nudlarna i en stor skål och häll kokande vatten över. Låt stå och dra cirka 10 minuter tills de är lite mjuka men har tuggmotstånd. Häll dem i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Ställ åt sidan.
  2. Gör frikadellerna. Skala vitlöksklyftorna. Kör dem med koriandern i en mixer. Blanda färsen i en skål med fisksås och svartpeppar. Rör ner vitlöksblandningen. Fukta händerna med lite vatten och forma färsen till bollar. Lägg dem på ett fat och ställ åt sidan.
  3. Gör sedan soppan. Ansa citrongräset och banka den nedersta delen. Häll citrongräs, 1,2 liter vatten, buljongtärningar och kycklingfond i en gryta och hetta upp. Tillsätt ingefära, socker och fisksås. Låt buljongen sjuda 10 minuter.
  4. Lägg frikadellerna i buljongen och sjud cirka 5 minuter tills de är genomkokta. Tillsätt salladskål, salladslök och nudlar och koka upp. Fördela soppan i portionsskålar och droppa över sesamolja. Strö på hackad koriander.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.