Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bön- och potatissoppa med enkel pistou

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mixad basilika, vitlök, tomat och olja blir en variant på den franska röran pistou.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka den gula löken. Finstrimla salladslökarna. Skala och skär moroten och potatisarna i ca ½ cm stora tärningar.
  2. Fräs löken i lite olja ca 3 minuter. Tillsätt salladslök, morot och smulade buljongtärningar, fräs ca 3 minuter. Tillsätt potatis 1 skalad vitlöksklyfta och 4 dl vatten. Koka upp och låt små koka ca 10 minuter med lock.
  3. Skär tomaten i bitar och mixa tomat, 3 vitlöksklyftor, basilikablad och persiljeblad med en mixer. Blanda i 2 msk olja, 1 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Mosa ev grönsakerna lätt med en gaffel. Tillsätt avsköljda bönor och 4 dl vatten till soppan. Rör ner hälften av såsen. Koka upp. Toppa med riven ost, resten av såsen. Bjud rostat bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.