Bästa pizzabotten

Absolut det bästa pizzadegsreceptet jag stött på!
Vad du vill ha på, bestämmer du själv.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: pizza

Ingredienser

25 g jäst
1 msk olivolja
1,5 dl fingervarmt vatten
1 tsk salt
4 dl vetemjöl (varav 1 dl till utbakningen)

Betyg (2 röster)
Antal personer
2 pizzor
Visningar:
2466
Sparat:
77

Gör så här

Smula jästen i en degbunke och lös den i det ljumna vattnet blandat med oljan.
Rör ner salt och hälften av mjölet (2 dl) och arbeta till en jämn smet/deg.
Tillsätt ytterligare 1 dl av mjölet och arbeta till en fin deg.
Låt jäsa under varm fuktig bakduk (fukta bakduken med varmvatten) i 15 - 20 minuter.
Dela degen i två delar eller gör en hel plåt (familjepizza). Kavla ut degen ganska tunt, på rikligt mjölat underlag (använd den återstående 1 dl av mjölet) och lägg den sen på plåt.
Sätt ugnen på högsta värmen (275-300°C).

Garnera pizzan/pizzorna med tomatsås, ost och de övriga ingredienser du vill ha på.
Krydda med oregano och basilika.

Grädda mitt i ugnen i ca 10 - 15 minuter.
Gör du två pizzor kan du grädda två plåtar samtidigt.
Byt då plats på plåtarna i ugnen efter halva gräddningstiden.
Pensla gärna med olivolja på kanterna innan servering.

SMAKLIG MÅLTID!

LIKNANDE RECEPT

Pizzabotten recept
över 2 månader
av HKH
över 2 månader
över 2 månader
av Cilluz
över 2 månader
av ros
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.