Denna paj har vunnit första pris i en tävling som tidningen medmera anordnade.
Instruktioner
- Mät upp mjöl och socker i en skål. Lägg i kylskåpskallt fett, skuret i bitar. Finfördela fettet med en gaffel eller i matberedare till en smulig massa. Tillsätt äggulorna och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta ut degen till en rundel och lägg den kallt i minst 30 minuter.
- Tryck ut degen i en rund form, 22-26 cm i diameter. Nagga degen. Vörm ugnen till 200 grader. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
- Riv mandelmassan. Vispa vitorna till fast skum. Vänd ner mandelmassa, socker och bär i skummet. Lägg fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare 20-25 minuter.
- Sikta ev florsocker över och servera med vispad grädde eller vaniljsås.
Publicerat den
4 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En helt otroligt god paj! Tack! :)
Väldigt söt, men god!!!
Ja det var verkligen gott! Men sött! Jag åt med vaniljglass till och det var mums!
God men lite för söt för min smak
Underbart god, jag minskade till 1/2 dl socker i fyllningen och pudrade florsocker över. Den blev underbart god.