Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsmuffins med fil

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det här är en mycket god muffinsvariant som bakas med filmjölk. De härliga blåbären gör muffinsen extra saftiga och försvinnande goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke.
  2. Vispa samman ägg och filmjölk. Häll äggblandningen och oljan över de torra ingredienserna och rör om väl.
  3. Tillsätt till sist blbären och rör runt varsamt så att de inte går sönder, det räcker med ett par slevtag.
  4. Klicka ut smeten i muffinsformar av aluminium eller papper.
  5. Vispa upp ägget och pensla muffinsen med det. Strö rårörsocker över dem. Grädda muffinsen mitt i ugnen 12-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.