Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålssoppa med broccoli och ärtor

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En snabb och enkel soppa utan krångel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva purjolök och vitlök och låt dem puttra i olivolja i en gryta ett litet tag utan att de får färg.
  2. Bryt broccolin i små buketter, lägg dem åt sidan. Skär broccolistammen och blomkålen i små bitar. Blanda ner dem i grytan tillsammans med löken. Salta och peppra lätt.
  3. Blanda i vin, grädde, vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka på låg värme i ca 8 minuter tills blomkålen och broccolin är mjuk, rör om ibland. Mixa soppan slät med en handmixer.
  4. Lägg i de små broccolibuketterna och låt sjuda i ca 5 minuter. Tillsätt ärtorna och låt soppan koka ytterligare ca 5 minuter tills broccolin är lagom mjuk.
  5. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  6. Stek baconskivorna knapriga. Låt fettet rinna av på ett papper och bryt sedan skivorna i små bitar och strö dem över soppan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.