Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gott och nyttigt bröd

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett bröd som både är gott, nyttigt och lätt att baka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och ev. aprikoser eller sylt. Klicka ner degen i en oljad och bröad ( med havregryn) avlång brödform på ca 1,5 liter. Jämna till degen (som ska vara ganska kladdig). Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-60 min. Stjälp upp limporna och låt svalna under bakduk.
  2. OBS! det går åt två brödformar då receptet är för 2 limpor

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • Ankan_ 22 juni 2008

    måste man ha sirap eller honung i? isåfall hur mycket om man vill ha ett riktigt nyttigt bröd? :)

  • Ankan_ 23 juni 2008

    det här brödet var riktigt gott, tack för receptet :)

  • linali79 16 april 2009

    Kanon gott bröd! Mycket enkelt att göra!

  • saraclaesson 16 november 2009

    Super gott bröd! Lätt bakat håller länge. En favorit hos oss!

  • Jess25 13 juni 2010

    Mmmmm va gott!!! Superlätt att göra också... Sitter med en nybakad varm skiva i handen nu :-))

  • pasensweden 1 december 2010

    Verkligen JÄTTEGOTT!

  • emeliebjurka 12 februari 2011

    Jättegott bröd! Jag bakade med lingonsylt nu, och tycker då personligen att brödet blev lite sött. Ska eventuellt ta mindre honung, eller byta mot frysta lingon nästa gång.

  • Idakmar 29 augusti 2011

    Otroligt gott bröd! Det kommer jag nog göra varje vecka! Hade inga valnötter hemma så testade cashew istället vilket också funkade..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.