Gott ljust bröd att rosta.
Blir ännu godare följande dag, om det finns nåt kvar!
Perfekt för den som gillar ljust rostbröd med apelsinmarmelad och ost.
Instruktioner
- Ta ur brödformen ur maskinen.
Olja in knådningsbladet med en droppe olja så lossnar bladet enklare då brödet stälps upp.
- Häll ägg och äggula i ett litermått och fyll på med ljummet vatten så det blir 3 dl sammanlagt.
- Häll alltsammans i brödformen.
Tillsätt salt, socker och mjukt smör.
Tillsätt mjölet och till sist torrjästen.
- Sätt ner brödformen i maskinen och stäng locket.
Ställ in brödmaskinen på ljust bröd, alt. normalprogram, Om ni har en tefal brödmaskin; välj program 1 (3h, 18 min), 1kg, lätt skorpa (1), föredrar man knaprigare skorpa välj 2, och tryck på start.
- Stäng av maskinen när brödet är färdigt, Ta ut brödformen och stjälp upp brödet och låt svalna, gärna på galler. Ta bort knådningsbladet, med t.ex. ändan av en tesked, om det sitter i kvar i brödet.
- Receptet rekommenderas inte för timer eftersom det innehåller känsliga ingredienser som smör och ägg.
Publicerat den
6 mars 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det bästa brödet jag bakat i bakmaskinen.
Får se vad det blir i Funai auto bakery!
Fransbrödslimpan blev knaprig och vacker på ytan.lyckades bra. Saftig ännu följande morgon. Tack för receptet.Glömde tyvärr att ta en bild av premiärprodukten. Brödmaskinen har legat oanvänd i badtukammaren i flera år, synd på en så produktiv maskin. Nu är det ingen fara fastän butiken är stängd, bara till å baka å baka.. Ingen fara för överraskande brödkavlar, maskinen är så tyst så den väcker ingen sovande kavelsvingare.