Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knaprig franskbrödslimpa (brödmaskin)

(3 kommentarer)  
  • Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut

Gott ljust bröd att rosta. Blir ännu godare följande dag, om det finns nåt kvar! Perfekt för den som gillar ljust rostbröd med apelsinmarmelad och ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta ur brödformen ur maskinen. Olja in knådningsbladet med en droppe olja så lossnar bladet enklare då brödet stälps upp.
  2. Häll ägg och äggula i ett litermått och fyll på med ljummet vatten så det blir 3 dl sammanlagt.
  3. Häll alltsammans i brödformen. Tillsätt salt, socker och mjukt smör. Tillsätt mjölet och till sist torrjästen.
  4. Sätt ner brödformen i maskinen och stäng locket. Ställ in brödmaskinen på ljust bröd, alt. normalprogram, Om ni har en tefal brödmaskin; välj program 1 (3h, 18 min), 1kg, lätt skorpa (1), föredrar man knaprigare skorpa välj 2, och tryck på start.
  5. Stäng av maskinen när brödet är färdigt, Ta ut brödformen och stjälp upp brödet och låt svalna, gärna på galler. Ta bort knådningsbladet, med t.ex. ändan av en tesked, om det sitter i kvar i brödet.
  6. Receptet rekommenderas inte för timer eftersom det innehåller känsliga ingredienser som smör och ägg.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • grubba 23 november 2011

    Det bästa brödet jag bakat i bakmaskinen.

  • bo_lindholm_94 26 augusti 2014

    Får se vad det blir i Funai auto bakery!

  • bo_lindholm_94 27 augusti 2014

    Fransbrödslimpan blev knaprig och vacker på ytan.lyckades bra. Saftig ännu följande morgon. Tack för receptet.Glömde tyvärr att ta en bild av premiärprodukten. Brödmaskinen har legat oanvänd i badtukammaren i flera år, synd på en så produktiv maskin. Nu är det ingen fara fastän butiken är stängd, bara till å baka å baka.. Ingen fara för överraskande brödkavlar, maskinen är så tyst så den väcker ingen sovande kavelsvingare.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.