- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Karrékotletten kan bytas ut mot fläskkotlett i stället.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Tina den djupfrysta broccolin i kokande vatten. Häll av vattnet.
- Färsk broccoli kokas upp, låt sjuda 1 minut. Häll av vattnet.
- Skala och hacka lök och vitlök. Smält 2 msk smör i en tjockbottnad kastrull, lägg i lök och vitlök. Låt fräsa utan att ta färg i 2–3 min, strö på 4 msk vetemjöl och rör om. Tillsätt 2 tsk pepparmix och vattnet i omgångar under omrörning, tillsätt matlagningsgrädden och låt sjuda 5 minuter, rör om då och då. Ta kastrullen av plattan och rör ner den rivna osten och rör om, osten skall smälta, såsen skall vara ganska tjock. Smaka av med salt och pepparmix.
- Krydda karrékotletterna på båda sidorna med pepparmix och grillkrydda, bryn dem 1 ½ – 2 min varje sida. Lägg kotletterna i en ugnsfast form, vispa ur stekpannan med lite vatten och häll skyn över kotletterna.
- Fördela broccoli-buketterna över kotletterna och häll ostsåsen över. Gratinera i ugnen ca 30 minuter, låt vila 5 minuter innan servering.
Publicerat den
21 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag kan intyga att detta är smaskens, har ätit detta idag och magen är nöjd och glad! Jaris fru Inger/Norrbacka
Gjorde detta häromdagen. Toppen, men jag tog bara 2 tsk pepparmix vilket jag är glad över, blev perfekt kryddat för min del.
Jättegott, bra kräm på kryddningen.