Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccoligratinerad karrékotlett

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Karrékotletten kan bytas ut mot fläskkotlett i stället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tina den djupfrysta broccolin i kokande vatten. Häll av vattnet.
  2. Färsk broccoli kokas upp, låt sjuda 1 minut. Häll av vattnet.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Smält 2 msk smör i en tjockbottnad kastrull, lägg i lök och vitlök. Låt fräsa utan att ta färg i 2–3 min, strö på 4 msk vetemjöl och rör om. Tillsätt 2 tsk pepparmix och vattnet i omgångar under omrörning, tillsätt matlagningsgrädden och låt sjuda 5 minuter, rör om då och då. Ta kastrullen av plattan och rör ner den rivna osten och rör om, osten skall smälta, såsen skall vara ganska tjock. Smaka av med salt och pepparmix.
  4. Krydda karrékotletterna på båda sidorna med pepparmix och grillkrydda, bryn dem 1 ½ – 2 min varje sida. Lägg kotletterna i en ugnsfast form, vispa ur stekpannan med lite vatten och häll skyn över kotletterna.
  5. Fördela broccoli-buketterna över kotletterna och häll ostsåsen över. Gratinera i ugnen ca 30 minuter, låt vila 5 minuter innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • irko 21 februari 2009

    Jag kan intyga att detta är smaskens, har ätit detta idag och magen är nöjd och glad! Jaris fru Inger/Norrbacka

  • janethnilsson 4 februari 2010

    Gjorde detta häromdagen. Toppen, men jag tog bara 2 tsk pepparmix vilket jag är glad över, blev perfekt kryddat för min del.

  • asige124 19 november 2011

    Jättegott, bra kräm på kryddningen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.