Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta ihop 125 g smör och 3 dl mjöl. Tillsätt 3 msk vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen tunt i en form med löstagbar botten. Förgrädda pajskalet ca 10 min i ugnen. Torka ur bunken och använd den till äggstanningen.
Dela 1 broccolihuvud i buketter och strimla 1 purjolök tunt. Hetta upp en panna med 1 msk olja och fräs broccoli och hälften av purjolöken (resten använder du till salladen) på medelvärme. Pressa i 2 vitlöksklyftor, salta och peppra lite försiktigt. Blanda runt och sänk värmen.
Blanda ihop 5 ägg med 2 dl mjölk. Tillsätt 2 msk vegbuljong och ½ kruka hackad basilika (resten används i recept 3).
Fördela broccolifräset i botten av pajskalet. Skär brieosten i skivor och lägg över. Skär 1 tomat i tunna skivor och lägg ovanpå osten. Häll över äggstanningen och sätt in i ugnen ca 40 min.
Gör en sallad på 1 isbergshuvud resten av purjolöken, ½ skivad gurka och 1 skalad och tunt skivad eller riven morot. Ringla över lite olja och vinäger och servera till pajen.