Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccolipaj med tomat och brieost

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillagning Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta ihop 125 g smör och 3 dl mjöl. Tillsätt 3 msk vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen tunt i en form med löstagbar botten. Förgrädda pajskalet ca 10 min i ugnen. Torka ur bunken och använd den till äggstanningen.
  2. Dela 1 broccolihuvud i buketter och strimla 1 purjolök tunt. Hetta upp en panna med 1 msk olja och fräs broccoli och hälften av purjolöken (resten använder du till salladen) på medelvärme. Pressa i 2 vitlöksklyftor, salta och peppra lite försiktigt. Blanda runt och sänk värmen.
  3. Blanda ihop 5 ägg med 2 dl mjölk. Tillsätt 2 msk vegbuljong och ½ kruka hackad basilika (resten används i recept 3).
  4. Fördela broccolifräset i botten av pajskalet. Skär brieosten i skivor och lägg över. Skär 1 tomat i tunna skivor och lägg ovanpå osten. Häll över äggstanningen och sätt in i ugnen ca 40 min.
  5. Gör en sallad på 1 isbergshuvud resten av purjolöken, ½ skivad gurka och 1 skalad och tunt skivad eller riven morot. Ringla över lite olja och vinäger och servera till pajen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.