- Serverar: 4 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Lätt sallad att avnjuta en varm sommardag
Instruktioner
- Börja med dressingen. Lättast är att göra den i mixer. Då är det bara att ösa ner samtliga ingredienser till dressingen och köra tills det blir en jämn sås.
- Om du är mer för handarbete så börjar du med att mosa sardellerna ordentligt med en gaffel.
- Blanda moset med senapen, vinägern och äggulorna.
- Vispa ner olivoljan så att det blir en slät sås.
- Plocka köttet av kycklingen och skär eller riv i munsbitar. (Du kan givetvis i stället servera hela kycklingdelar till salladen.)
- Rosta brödskivorna.
- Dela vitlöksklyftan och gnid in det rostade brödet med vitlök.
- Skär brödet i tärningar.
- Lägg upp salladen på tallrikar. Lägg kyckling ovanpå och strö över brödtärningar. Ringla över dressing och tälj till sist parmesanflisor över anrättningen.
- Varianter:
Mozzarella, kalkon, kokt potatis. Det är ett fritt land. Du bestämmer.
- Gott att dricka till:
Vinägerdressing är en effektiv vinmördare så mineralvatten är ett vettigt val.
Publicerat den
7 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar