Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ceasarsallad med kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Lätt sallad att avnjuta en varm sommardag

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med dressingen. Lättast är att göra den i mixer. Då är det bara att ösa ner samtliga ingredienser till dressingen och köra tills det blir en jämn sås.
  2. Om du är mer för handarbete så börjar du med att mosa sardellerna ordentligt med en gaffel.
  3. Blanda moset med senapen, vinägern och äggulorna.
  4. Vispa ner olivoljan så att det blir en slät sås.
  5. Plocka köttet av kycklingen och skär eller riv i munsbitar. (Du kan givetvis i stället servera hela kycklingdelar till salladen.)
  6. Rosta brödskivorna.
  7. Dela vitlöksklyftan och gnid in det rostade brödet med vitlök.
  8. Skär brödet i tärningar.
  9. Lägg upp salladen på tallrikar. Lägg kyckling ovanpå och strö över brödtärningar. Ringla över dressing och tälj till sist parmesanflisor över anrättningen.
  10. Varianter: Mozzarella, kalkon, kokt potatis. Det är ett fritt land. Du bestämmer.
  11. Gott att dricka till: Vinägerdressing är en effektiv vinmördare så mineralvatten är ett vettigt val.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.