Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med lax och smak av pepparrot

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 3 timmar 20 minuter
Skriv ut

Passar bra som en förrätt eller till buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg plastfolie i botten på en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Skär bort hårda kanter på brödet. Mixa brödet i en matberedare. Smält smöret och tillsätt det. Bred ut kavringen som ett pajskal. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 min. Skala och riv pepparroten. Hacka dillen och gnid sönder den i en mortel. Riv skalet och pressa över saften från en lime. Finstrimla purjolöken. Blanda crème fraiche, ost, pepparrot, dill, lime purjolök och salt. Krama ur gelatinbladen och smält dem i mjölken. Rör med fingret så det inte blir för hett utan precis smälter. Rör ner mjölkblandningen i crème fraicheröran. Bred blandningen ovanpå kavringen. Ställ i kylen ca 3 timmar. Ta fram formen och garnera. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.