Instruktioner
Lägg plastfolie i botten på en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Skär bort hårda kanter på brödet.
Mixa brödet i en matberedare.
Smält smöret och tillsätt det.
Bred ut kavringen som ett pajskal.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 min.
Skala och riv pepparroten.
Hacka dillen och gnid sönder den i en mortel.
Riv skalet och pressa över saften från en lime.
Finstrimla purjolöken.
Blanda crème fraiche, ost, pepparrot, dill, lime purjolök och salt.
Krama ur gelatinbladen och smält dem i mjölken.
Rör med fingret så det inte blir för hett utan precis smälter.
Rör ner mjölkblandningen i crème fraicheröran.
Bred blandningen ovanpå kavringen.
Ställ i kylen ca 3 timmar.
Ta fram formen och garnera.
Servera med en sallad.