Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och halloncheesecake

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

En symfoni av choklad och hallon är det i denna oemotståndliga cheesecake!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smula sönder kexen i en bunke och blanda ihop dem med det smälta smöret till en smulig massa. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 22-23 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen i 7-8 minuter. Låt den svalna.
  3. Fyllning:
  4. Vispa ihop alla ingredienser till en fluffig smet. Bred ut chokladsmeten på bottnen. Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt den kallna helt i formen.
  5. Hallonkräm:
  6. Blanda créme fraiche, florsocker, vaniljsocker och mixade hallon i en bunke. Blanda gelatinpulver och vatten och låt det smälta över hett vattenbad. Häll ner gelatinet i hallonkrämen under omrörning. Blanda ordentligt.
  7. Bred ut krämen över kakan. Hacka chokladen och garnera kakan med den. Ställ cheesecaken i kylen i ca 1 timme innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.