En symfoni av choklad och hallon är det i denna oemotståndliga cheesecake!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Smula sönder kexen i en bunke och blanda ihop dem med det smälta smöret till en smulig massa. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 22-23 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen i 7-8 minuter. Låt den svalna.
- Fyllning:
- Vispa ihop alla ingredienser till en fluffig smet. Bred ut chokladsmeten på bottnen. Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt den kallna helt i formen.
- Hallonkräm:
- Blanda créme fraiche, florsocker, vaniljsocker och mixade hallon i en bunke. Blanda gelatinpulver och vatten och låt det smälta över hett vattenbad. Häll ner gelatinet i hallonkrämen under omrörning. Blanda ordentligt.
- Bred ut krämen över kakan. Hacka chokladen och garnera kakan med den. Ställ cheesecaken i kylen i ca 1 timme innan servering.
Publicerat den
17 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar