Goda maränger som är knapriga på utsidan och sega inuti!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Rosta hasselnötterna i torr stekpanna tills skalet börjar lossna. Gnugga bort skalet så gott det går i en kökshandduk eller liknande. Grovhacka nötterna.
- Vispa äggvitorna med saltet i en bunke med elvisp tills det skummar.
Tillsätt florsockret 1 msk i taget. Vispa till en relativt fast smet i cirka 5 minuter.
Rör ned de grovhackade hasselnötterna.
- Smält chokladen och häll den i smeten. Rör om 1-2 gånger så att smeten blir randig, inte jämnt brun.
Klicka smeten på bakplåtspapper på plåt med hjälp av matskedar, med cirka 5 cm mellanrum mellan klickarna. Det blir 12 stycken. Ställ in plåten i mitten av ugnen i cirka 55 minuter.
- Låt marängerna svalna på plåt.
Publicerat den
15 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar