Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och nötmaränger

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Goda maränger som är knapriga på utsidan och sega inuti!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Rosta hasselnötterna i torr stekpanna tills skalet börjar lossna. Gnugga bort skalet så gott det går i en kökshandduk eller liknande. Grovhacka nötterna.
  3. Vispa äggvitorna med saltet i en bunke med elvisp tills det skummar. Tillsätt florsockret 1 msk i taget. Vispa till en relativt fast smet i cirka 5 minuter. Rör ned de grovhackade hasselnötterna.
  4. Smält chokladen och häll den i smeten. Rör om 1-2 gånger så att smeten blir randig, inte jämnt brun. Klicka smeten på bakplåtspapper på plåt med hjälp av matskedar, med cirka 5 cm mellanrum mellan klickarna. Det blir 12 stycken. Ställ in plåten i mitten av ugnen i cirka 55 minuter.
  5. Låt marängerna svalna på plåt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.