Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och pekankakor

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Mörk blockchoklad av god kvalitet i rejäla bitar gör smak åt degen i dessa kakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll havregryn i en matberedare. Tillsätt mjöl, bakpulver, bikarbonat, socker och hälften av chokladbitarna. Kör till en "sandig" blandning.
  2. Rör ihop smör, ägg, nöthack och resten chokladbitarna i en skål. Tillsätt blandningen från matberedaren och blanda väl med en träslev eller händerna.
  3. Forma valnötsstora bollar med händerna. Sprid ut kakorna på plåtarna och platta till dem lite med baksidan av en gaffel. Grädda i 190 grader i 12-15 minuter tills kakorna nästan antagit en fast form.
  4. Låt kakorna svalna ett par minuter på plåtarna och lägg över dem sedan att svalna helt på galler.
  5. Förvara kakorna i luftät burk och ät inom fem dagar eller frys upp till en månad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.