Istället för smör används plommonpuré. Plommonen ger också sötma utan att extra socker behöver tillsättas.
Naturligt söta muffins utan mycket socker!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Lägg plommonen i en skål och häll det kokande vattnet över dem. Låt plommonen dra i minst 30 minuter.
Mixa sedan plommonen och vattnet i en matberedare eller mixer till en slät smet. Häll upp plommonsmeten i en skål och tillsätt vaniljaromen och mjölet.
- Rör sedan ned den smälta chokladen. Vispa äggvitorna i en annan skål till fast konsistens och vänd ned dem i plommonsmeten.
Fördela smeten i 12 muffinsformar och baka i mitten av ugnen i 20-25 minuter tills muffinsen har rest sig och är fasta i mitten.
Ta ut dem ur ugnen, lägg dem på ett galler för att svalna.
- Sikta florsocker över muffinsen med en finmaskig sil.
Publicerat den
9 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar