Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och plommonmuffins

 
Skriv ut

Istället för smör används plommonpuré. Plommonen ger också sötma utan att extra socker behöver tillsättas. Naturligt söta muffins utan mycket socker!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Lägg plommonen i en skål och häll det kokande vattnet över dem. Låt plommonen dra i minst 30 minuter. Mixa sedan plommonen och vattnet i en matberedare eller mixer till en slät smet. Häll upp plommonsmeten i en skål och tillsätt vaniljaromen och mjölet.
  3. Rör sedan ned den smälta chokladen. Vispa äggvitorna i en annan skål till fast konsistens och vänd ned dem i plommonsmeten. Fördela smeten i 12 muffinsformar och baka i mitten av ugnen i 20-25 minuter tills muffinsen har rest sig och är fasta i mitten. Ta ut dem ur ugnen, lägg dem på ett galler för att svalna.
  4. Sikta florsocker över muffinsen med en finmaskig sil.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.