Älskar du kardemumma kommer du att älska den här chokladkakan, med len kardemummasås ringlad över.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en 1-1½ liters sockerkaksform.
- Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker fluffigt och vänd sedan ner smöret och vattnet. Blanda samman de torra ingredienserna och vänd ner dessa i smeten. Tillsätt mjölken och rör försiktigt till en jämn smet. Häll upp i formen och grädda i 30-40 minuter. Låt svalna.
- Kardemummasås:
Smält smöret och vispa i kakao och mortlad kardemumma. Tillsätt sirap, socker, salt och grädde. Koka ihop såsen och ringla den sedan över kakan före servering. Blir den för tjock så späd den lätt med lite vatten.
- Garnera eventuellt med färska jordgubbar.
Publicerat den
18 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar