Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med lönnsirapssås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Mäktig chokladkaka med en ljuvlig lönnsirapssås som ringlas över. Kakan smaksätts även med sichuanpeppar och toppas med lite flingsalt, som tar den klassiska chokladkakan till nya höjder.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lönnsirapssås: Smält sockret på medelvärme i en kastrull med tjock botten. Rör med en träsked tills sockret har fått en mellanbrun färg. Var försiktig så att det inte bränns. Tillsätt smöret i klickar och fortsätt röra. När sockret är löst i det smälta smöret, rör i lönnsirap, grädde och salt. Värm upp och låt det sjuda i 5 minuter.
  2. Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter. Smält smöret, tillsätt sichuanpeppar och låt det svalna. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Tillsätt frön, grädde, båda sockersorterna, kakao, salt och citronskal. Rör om tills allt blandats.
  3. Tillsätt äggen och rör tills smeten är helt slät. Sikta i mjölet och vänd försiktigt ner det i smeten med en slickepott. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Låt den svalna.
  4. Ringla över lönnsirapssåsen och garnera med lite flingsalt på toppen. Servera kakan eventuellt med lite vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.