Mäktig chokladkaka med en ljuvlig lönnsirapssås som ringlas över. Kakan smaksätts även med sichuanpeppar och toppas med lite flingsalt, som tar den klassiska chokladkakan till nya höjder.
Instruktioner
- Lönnsirapssås:
Smält sockret på medelvärme i en kastrull med tjock botten. Rör med en träsked tills sockret har fått en mellanbrun färg. Var försiktig så att det inte bränns. Tillsätt smöret i klickar och fortsätt röra. När sockret är löst i det smälta smöret, rör i lönnsirap, grädde och salt. Värm upp och låt det sjuda i 5 minuter.
- Botten:
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter. Smält smöret, tillsätt sichuanpeppar och låt det svalna. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Tillsätt frön, grädde, båda sockersorterna, kakao, salt och citronskal. Rör om tills allt blandats.
- Tillsätt äggen och rör tills smeten är helt slät. Sikta i mjölet och vänd försiktigt ner det i smeten med en slickepott. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Låt den svalna.
- Ringla över lönnsirapssåsen och garnera med lite flingsalt på toppen. Servera kakan eventuellt med lite vispad grädde.
Publicerat den
7 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar