Chokladpannacotta med Rabarber

Underbart gott för både choklad och rabarberälskaren!
Underbar vårdessert :-)

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: rabarber, pannacotta
Chokladpannacotta med Rabarber
Källa: Fredrik Birkler
Uppladdad av: majamia
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

3 gelatinblad
100 g vitchoklad
5 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

Smältrabarber:
500 g rabarber
1 dl socker
2 msk råsocker, strö

Garnera med:
Mandelspån

Betyg (7 röster)
Antal personer
6-8
Visningar:
9555
Sparat:
471

Gör så här

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.Hacka chokladen i små bitar.

Häll grädden i en kastrull tillsammans med strösocker. Låt det koka upp. Ta kastrullen från värmen och tillsätt choklad och vaniljsocker. Låt chokladen smälta under omrörning.

Krama vätskan ur gelatinbladen och rör ner dom i gräddblandningen. Rör om tills de har smält. Fördela panacottan i 6-8 portionsskålar och låt dem stå kallt minst 3 timmar.

Ansa och skölj rabarbern. Skär den oskalad i ca 3 cm långa bitar. Lägg dom i en smord eldfast form, varva med strösocker. Ställ formen mitt i ugnen och låt den stå tills rabarbern har mjuknat. Ta ut formen och strö över råsocker. Låt kallna.

Toppa panacottan med rabarbern när den har stelnat. Strö över lite mandelspån.
av lennali
över 2 månader
över 2 månader
av ros
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.