Chokladpannacotta med Rabarber

Underbart gott för både choklad och rabarberälskaren!
Underbar vårdessert :-)

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: rabarber, pannacotta
Betyg (7 röster)
Antal personer
6-8
Chokladpannacotta med Rabarber

Ingredienser

3 gelatinblad
100 g vitchoklad
5 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

Smältrabarber:
500 g rabarber
1 dl socker
2 msk råsocker, strö

Garnera med:
Mandelspån

Gör så här

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.Hacka chokladen i små bitar.

Häll grädden i en kastrull tillsammans med strösocker. Låt det koka upp. Ta kastrullen från värmen och tillsätt choklad och vaniljsocker. Låt chokladen smälta under omrörning.

Krama vätskan ur gelatinbladen och rör ner dom i gräddblandningen. Rör om tills de har smält. Fördela panacottan i 6-8 portionsskålar och låt dem stå kallt minst 3 timmar.

Ansa och skölj rabarbern. Skär den oskalad i ca 3 cm långa bitar. Lägg dom i en smord eldfast form, varva med strösocker. Ställ formen mitt i ugnen och låt den stå tills rabarbern har mjuknat. Ta ut formen och strö över råsocker. Låt kallna.

Toppa panacottan med rabarbern när den har stelnat. Strö över lite mandelspån.
Visningar:
10433
Sparat:
487
Chokladpannacot..
av lennali
över 2 månader
Passion- och ch
över 2 månader
Vit chokladpann
av ros
över 2 månader
Vit chokladpann
över 2 månader
Vit chokladpann..
över 2 månader
Chokladpannacot
av MrsC
över 2 månader