Lika fräsch och god som snygg att servera!
Instruktioner
- Smula ett digestivekex i varje portionsglas. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Vispa ihop färskost, gräddfil, rivet citronskal och saft och florsocker till en jämn smet.
- Krama ur och smält gelatinbladen försiktigt i mikron. Vispa ner dem i smeten och fördela smeten i glasen. Ställ kallt och låt stelna minst 2 timmar.
- Citrongelén:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm vatten, citronsaft, citronskal och florsocker i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i sockervattnet på svag värme.
- Tillsätt några droppar hushållsfärg. Låt blandningen svalna och fördela sedan gelén i glasen. Ställ kallt att stelna i ytterligare minst 2 timmar.
- Limemarinerade hallon:
- Lägg hallonen i en skål. Riv skalet av limen och pressa ur saften. Blanda detta försiktigt med hallonen och låt stå en stund.
- Fördela hallonen i glasen och servera!
Publicerat den
8 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar