Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citroncheesecake i glas med limemarinerade hallon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lika fräsch och god som snygg att servera!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ett digestivekex i varje portionsglas. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Vispa ihop färskost, gräddfil, rivet citronskal och saft och florsocker till en jämn smet.
  2. Krama ur och smält gelatinbladen försiktigt i mikron. Vispa ner dem i smeten och fördela smeten i glasen. Ställ kallt och låt stelna minst 2 timmar.
  3. Citrongelén:
  4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm vatten, citronsaft, citronskal och florsocker i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i sockervattnet på svag värme.
  5. Tillsätt några droppar hushållsfärg. Låt blandningen svalna och fördela sedan gelén i glasen. Ställ kallt att stelna i ytterligare minst 2 timmar.
  6. Limemarinerade hallon:
  7. Lägg hallonen i en skål. Riv skalet av limen och pressa ur saften. Blanda detta försiktigt med hallonen och låt stå en stund.
  8. Fördela hallonen i glasen och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.