Dopp i kopp

Lokal Tornedalsk rätt

Ingredienser

Smör
1 gul Lök hackad
salt
Potatis
2 kg Potatis, så har du kvar till stekning
2 msk smör per kopp
Tillbehör: Salt sill, Kalvsylta, Kall skuren Falukorv eller annat intressant.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
1461
Sparat:
10

Gör så här

Skölj Potatisen mycket väl.
Koka Potatisen i rikligt med vatten, salta vattnet
Lägg smöret i en form eller skål, som du ägger över potatisen, under kokningen. När smöret har smält så, lägger du i löken, tar upp vatten ur kastrullen ca 3 msk. och spär ut smöret med. Avvakta koktiden. Fördela smörblandningen i fyra koppar, som plaseras på en tallrik, skala Potatisen och doppa i koppen och avnjut tillsammans med något av tillbehörena.

LIKNANDE RECEPT

över 2 månader
av monfo
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av lennali
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader