Drömrulltårtan är en klassiker bland rulltårtor. En god chokladbotten i kombination med en len smörkräm gör den till en kaka att drömma om. Inte heller alls svår att göra.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
- Blanda samman potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i äggsmeten och rör om försiktigt.
- Häll smeten i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper.
- Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 minuter. Stjälp upp den på ett sockrat bakplåtspapper. Låt kakan kallna.
- Gör under tiden fyllningen. Rör matfettet med siktat florsocker och marsanpulver till en kräm. Smaksätt den med rivet och syltat apelsinskal.
- Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den från långsidan. Förvara rulltårtan kallt tills den ska serveras.
Publicerat den
29 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar