Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Egna varma mackor med nöt och lök

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Mycket goda och matiga mackor med bacon. Pga av att det är varma mackor så är doseringen valfri av allt men ganska mycket nötter pålägg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp baconet i centimeterstora bitar och stek dem som behagar mest men gärna nästan knaperstekt. I flottet från baconet skivar du millimetertunna skivor av rödlök som bara får mjukna till i stekningen. Lägg allt åt sidan.
  2. Stek på ca halva påsen nötterna och snabbt på hög värme i en torr stekpanna så det bara får lite färg. Sen steker du ca lika mycket rostad lök snabbt på hög värme så det lätt mjuknar bara. Hacka ner nötterna och rostad lök i bitar på ca 3-4 mm med en stor kniv.
  3. Smöra frallorna och lägg på skivor av tomater sen skivor av rödlöken, bacon (valfri mängd). Sen smular du över med nötmixen och de färska örtkryddorna samt rostad lök och strängar av ketchup. Sen några drag med blandpeppar. Avsluta med några skivor ost eller gärna många.
  4. In med mackorna i ugnen på galler på ca 225 grader tills osten fått lite färg. Ev salta sen på mackorna.
  5. Servera gärna med pizza sallad, avokado och smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.