Den här mustiga pajen med nötkött, morötter och svamp i krämig gräddsås smakar precis som på en engelsk pub i Yorkshire.
Instruktioner
- Lägg smör, vetemjöl, grahamsmjöl och äggulor i en matberedare och kör till en deg. Tillsätt 1-2 msk iskallt vatten om det behövs. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen i 30 minuter.
- Skär sedan bort en tredjedel av degen och lägg den i kylen igen. Kavla ut resten och tryck ut den i en springform som är ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel.
- Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp olja i en stor stekpanna och bryn kött och lök cirka tre minuter. Tillsätt champinjoner och morötter och fräs under omrörning ytterligare tio minuter tills vätskan har kokat bort.
- Rör ner vinet och fräs cirka två minuter. Blanda ner grädde och färskost och värm under omrörning tills osten har smält. Smaka av med salt och svartpeppar och ta av från värmen.
- Lägg fyllningen i pajskalet. Kavla ut resten av pajdegen och lägg den ovanpå. Tryck ihop kanterna. Skär fina snitt i pajdegen och grädda i ugnen 35-40 minuter. Låt vila 15 minuter innan servering.
Publicerat den
5 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar