Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filowraps med kyckling

 
Skriv ut

Krispiga lager av filodeg innesluter den krämiga kycklingfyllningen, du kommer vilja ha mer än en portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär den vita delen av purjolöken i tunna skivor. Skär sparrisen i bitar, ca 1 cm stora. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor teflonstekpanna. Tillsätt purjolöken och fräs cirka 3 minuter tills den har mjuknat. Lägg i sparrisen och fräs en minut. Tillsätt spenaten och låt fräsa ytterligare en minut under omrörning. Låt grönsaksblandningen svalna.
  2. Lägg blandningen i en skål, tillsätt kycklingen och blanda väl.Täck över skålen med plastfolie och kyl fram till användning.
  3. Blanda crème fraiche, parmesanost och mejram i en skål. Tillsätt röran till kycklingblandningen. Blanda och smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett filodegsark på en plan arbetsyta och pensla med smält margarin. Lägg på ett filodegsark och portionera upp en fjärdedel av fyllningen mitt på arket. Lämna ca 5 cm vid båda kortsidorna. Rulla ihop och vik in kanterna. Gör sammanlagt fyra rullar och lägg dem på en plåt. Grädda cirka 20 minuter tills rullarna är gyllene och krispiga.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.