Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk- och räkgryta med kokosmjölk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här tycker jag är en otroligt god fiskgryta som dessutom är lätt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva lök och vitlök tunt. Fräs lök och vitlök i oljan på svag värme, tillsätt currypastan och fräs 2-3 minuter. Tillsätt tomater, buljong eller fond och låt sjuda 5 minuter.
  2. Häll i kokosmjölken och låt koka upp. Tillsätt majsstärkelse utrörd i lite vatten, sänk värmen. Lägg i fisken och sjud 5-6 minuter. Dela sockerärterna och tillsätt dem. Låt koka 2 minuter.
  3. Blanda ner örterna och räkorna. Låt det bli varmt, men koka inte, för då blir räkorna sega. Smaka av med salt, peppar och limesaft. Strimla och strö över salladslöken. Servera med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.