Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgryta a la Babbo

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mamma Berith födelsedagsmiddag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1.Skala och tärna rotfrukterna. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs mjukt i olja i en panna. Skala räkorna.
  2. 2. Rör ihop yoghurt och den hackade dillen, smaka av med salt och peppar.
  3. 3. Koka ihop krossade tomater, vatten, vermouth och fiskfond. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt, och en nypa socker men tänk på att du redan fått rejält med sälta från fonden.
  4. 4. När grytan har bra smak, dela fiskfiléerna i 3 cm kuber och sjud försiktigt tillsammans med räkorna i grytan tills den är klar ca 5 min. Vänd ner rotfruksfräset.
  5. 5. Servera grytan med en klick dillkräm, finstrimlad purjolök och ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.